Skip to main content

Jedrska glasbena playlista

Za tematsko zabavo, za med vožnjo ali za krajšanje časa. Pripravili smo glasbeni seznam, ki navdihuje, ozavešča ali pa nas spomni, da električna energija ni samoumevna. Prisluhnite in uživajte!

22 December 2022

Od rocka prek popa do opere. Od znanih starih hitov prek alternative do inovativnih pro-jedrskih priredb.

Celotno glasbeno listo najdete na našem YouTube kanalu, mi pa izpostavljamo le nekaj nam najljubših komadov.

Verižno reakcijo naj sproži nepozabna Diana Ross.

Elvis je prepeval, da je čas zdaj ali pa nikoli. Tudi za čisto energijo je zdaj pravi čas! Tukaj pa je še kratek sprehod skozi zgodovino jedrske energije.

Po še enem letu požarov, suš in poplav se zamislimo o podnebnih spremembah, onesnaževanju in kako lahko razogljičimo elektroenergetski sistem. Ob enem najlepših komadov (The Sound of Silence) bomo lažje našli rešitev.

Zabavna skupina novozelandcev Him and the Layers, ki zase pravijo, da igrajo tropski pop, je v podporo jedrski energiji posnela priredbo in video. Njihov humor in privlačne razgaljene postave naredijo odličen vtis!

In če vse odpove, Dua Lipa pravi, da bo zagotovila elektriko. Priznamo, da smo v dvomih glede tega. Nedvomno bo ogrela ozračje, za industrijo in vse dandanašnje potrebe pa elektrike verjetno ne bi bilo dovolj.

Jedrske elektrarne so naše upanje in priložnost. In kot na koncu naše glasbene playliste v legendarnem Redemption Song zapoje Bob Marley: »Ne bojte se jedrske energije.«

Bob Marley - Redemption song