Skip to main content

JedrskaSI je digitalna platforma podpornikov jedrske energije. Njeno poslanstvo je informiranje in povezovanje ljudi, ki jedrsko energijo vidijo kot del rešitve ob izzivih energetske in podnebne prihodnosti.

Pojasnjujemo jedrsko energijo in poskušamo preseči zakoreninjen strah v družbi. Upamo na široko poporo slovenskih podjetij, ki razumejo pomen jedrske energije in izobraževanja o tem viru energije.

Ekipa JedrskaSI

Tamara Langus, odgovorna urednica

Klara Eva Kukovičič, Jasmin Feratović, Peter Preskar, Primož Pribac, Tomi Horvat

Strokovna podpora: Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije

Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

JedrskaSI je projekt portala ePosavje.com ter rezultat partnerskega sodelovanja s podporniki jedrske energije in strokovnjaki. 


Vas zanima več podrobnosti? Tudi na ta vprašanja z veseljem odgovorimo. Če odgovora niste našli, nam pišite.

Zakaj JedrskaSi sodeluje z ePosavjem?

Z ePosavjem imamo partnerski odnos, ki nam omogoča produkcijo najrazličnejših vsebin. Brez snemalca, montažerja, oblikovalca, programerja in fotografa ne bi mogli posneti podkastov, videov, reportaž in zgraditi spletnega mesta na način, kot nam ga je uspevalo do sedaj. 

Hkrati nam je ePosavje pomagalo pri pridobivanju sponzorjev. Mnogo pa smo prihranili z nižjimi stroški produkcijskega dela v Krškem, saj so v Ljubljani te storitve občutno dražje.

Zakaj je ePosavje zagnalo projekt JedrskaSI?

ePosavje MEDIA, d.o.o. je posavska digitalna medijska hiša. Posavje je zelo majhno okolje in medijska »hišica«, kot je podjetje ePosavje MEDIA, podpira vse lokalne razvojne projekte, saj je to del njihovega poslanstva. ePosavje podpira in informira o strateških razvojnih projektih okolja, v katerem deluje. 

Ocenjujemo, da so jedrski projekti strateškega pomena za razvoj Slovenije. Zagotovili bi energetsko oskrbo za naslednjih 60 let in več. Predstavljajo možnost za obstoj in razvoj gospodarstva. Hkrati bi pomembno prispevali k razogljičenju slovenskega elektroenergetskega sistema.

Posavje ima že 40 let izkušenj z življenjem z jedrsko elektrarno. Vemo, da je tak objekt varen, hkrati pa zagotavlja delovna mesta in razvoj regije. 

Kako se projekt financira?

Projekt Jedrska.si v tem trenutku nima zagotovljene nobene finančne podpore. Upamo na podporo tistih podjetij in organizacij, ki v jedrski energiji vidijo gospodarsko priložnost za svoj razvoj in delovanje, pa tudi kot pomemben korak k energetski samozadostnosti Slovenije

Upamo, da bo uspešno delo in pomembnost tovrstnega komuniciranja jedrskih tem prepoznalo čim več podjetij iz vse Slovenije, produkcija naših vsebin pa bo tako lahko večja in boljša.

Ali ste "lažna civilna družba"?

JedrskaSI nima statusa nevladne organizacije, ampak je neformalna platforma podpornikov jedrske energije. In je resnična. 

Pri svojem delu se zgledujemo po digitalnih platformah naših somišljenikov v tujini: Generation Atomic, Emergency Reactor, WePlanet, Stand Up for Nuclear, Mothers for Nuclear ... Za vse naštete skupine je značilno, da povezujejo podpornike in jedrske strokovnjake. 


Kako podpreti projekt JedrskaSI?

Donacije:
Z donacijami krijemo stroške dela, ki nastanejo pri produkciji vsebin. Vse donacije se stekajo na račun ePosavja, vendar računovodstvo vodi naše dohodke ločeno.

Svoje donacije za projekt JedrskaSI nam lahko nakažete na:

ePosavje MEDIA d.o.o.
Cesta krških žrtev 47
8270 Krško

TRR: SI56 2900 0005 3116 863
Sklic: SI 00 60000

Podjetja:
Vas zanima sodelovanje ali sponzoriranje projekta JedrskaSI?

Prosimo, pišite nam na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Dogovorili se bomo za sestanek, se predstavili in skupaj našli najboljši način sodelovanja. 

Podporniki:
Bi radi pomagali pri pripravi vsebin o jedrski energiji in ste se pripravljeni kaj novega o tem naučiti? Ste vplivnež/vplivnica ali raje ustvarjate in se ne izpostavljate? Ste doma v družboslovju ali naravoslovju? Imate super idejo, kako učinkovito povezati podpornike jedrske energije? Vsi ste dobrodošli!

Pišite nam na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pa nas kontaktirajte prek družbenih omrežij. Sporočite, kaj bi radi počeli in v čem ste dobri.