Skip to main content

Britanci s stresnimi kibernetskimi testi

»Kibernetska varnost jedrskih objektov je izziv sedanjosti in zaveza za prihodnost,« je sporočilo britanskega energetskega združenja, ki poziva vlado Borisa Johnsona k povečanju stresnih testov za vse jedrske objekte, ko gre za kibernetsko varnost.

10 Junij 2022

Poročilo Strategija civilne jedrske kibernetske varnosti 2022 določa ambiciozno vizijo in petletni načrt dejavnosti za civilni jedrski sektor Združenega kraljestva – vključno s potrebo po stresnih testih za odzivanje na kibernetske incidente v celotni industriji.

V poročilu je jasno zapisano, naj jedrski sektor daje prednost kibernetski varnosti in sprejme proaktivne ukrepe za blažitev kibernetskih tveganj. Sektor bi moral povečati svojo pripravljenost s stresnimi testi simuliranih kibernetskih napadov. V poročilu je še zapisano, naj jedrski sektor določi osnovne standarde kibernetske varnosti za vso civilno jedrsko dobavno verigo.

Greg Hands, britanski minister za energijo, čisto rast in podnebne spremembe, je dejal, »da kibernetska varnost predstavlja veliko priložnost za podjetja v Združenem kraljestvu. Preoblikovanje načinov dela, spodbujanje inovacij ter povečanje produktivnosti in učinkovitosti so izzivi za prihodnost. Hkrati s priložnostmi za razvoj pa se ustvarja tudi priložnosti za 'napade' in motnje omrežij.«

V zaključku poročila piše, da so narava kibernetskega prostora in izzivi, s katerimi se soočamo, tako pomembni, da strategije ne more izvajati nobena organizacija sama, ampak skupaj z vodji civilnih jedrskih organizacij javnega in zasebnega sektorja, Uradom za jedrsko regulacijo in Nacionalnim kibernetskim Varnostnim centrom.

Vir: nucnet.org